Ik verwerk mogelijkheden tot feedback in studiemateriaal en activiteiten. Met de respons op deze activiteiten schatten studenten hun eigen niveau in en krijg ik een beeld van hen.
Ingebouwde feedback, of built-in feedback, geeft studenten meer inzicht in hun leerproces. Als docent krijg je inzicht in waar studenten staan, waar ze moeite mee hebben en dus meer aandacht aan moet geven. Deze vorm van feedback is geautomatiseerd en heeft dus als voordeel dat het jou eenmalig werk kost. Aangezien je dit materiaal kan hergebruiken en zeer schaalbaar is toe te passen, kan dit jou en je studenten jaren plezier opleveren.
In Brightspace heb je de mogelijkheid om ingebouwde feedback te verwerken quizzes, self assessment en in de Interactive Documents/Video/Audio van feedbackfruits. Ook is het mogelijk om door middel van Release Conditions feedback in Brightspace te automatiseren.
Ingebouwde feedback in de DLO
Per onderdeel
Quizzes en self assessment
In Brightspace kan je per quizvraag hints en/of feedback toevoegen. Als de ‘Submission View’ goed is ingesteld krijgen studenten hier aan het einde inzicht in.
Deze quizvragen kunnen ook terugkomen in Self assessments: een quiz zonder eindscore/-resultaat, waarbij direct na het beantwoorden van een vraag feedback wordt weergegeven.
Feedbackfruits
Bij alle activiteiten van Feedbackfruits is het mogelijk om feedback in te bouwen: denk hierbij na het beantwoorden van vragen en tijdens het geven van feedback. Ook kan Feedbackfruits op basis van het studiegedrag kwantitatieve feedback berekenen.
Release Conditions
In Brightspace zie je op verschillende plekken de mogelijkheid om ‘restrictions’ of ‘Release Conditions’ in te stellen om onderdelen gecontroleerd te laten verschijnen. Denk hierbij aan mededelingen en onderwijsmateriaal. De condities die je kan instellen zijn zeer uitgebreid: bijvoorbeeld na het behalen van een bepaalde score op een quiz, na het openen van een document of na een bijdrage in een discussieforum.
Met deze opties kun je studenten belonen/motiveren of uitdagen door bepaalde objecten te laten verschijnen na bepaald gedrag. Denk aan ‘Awards’ of een interessante/leuke video of een motiverende mededeling.